Schmidt

 

50 let zkušeností s výrobou nábytku

Hubert Schmidt ve svých 27 letech založil podnik, který se zpočátku zabýval výstavbou domků. Během let se však rozhodl změnit zaměření a v tehdy francouzském regionu, Sársko, začal vyrábět nábytek. V roce 1957 se Sársko připojilo k Německu, ale Hubert Schmidt chtěl nadále oslovovat francouzské zákazníky, a tak přemístil svůj podnik do Liépvre v Alsasku.O několik let později se rozšířil prostor továrny na pětinásobek a začala automatizovaná výroba prvních kuchyní. Roku 1983 se společnost přejmenovala na SALM (Société Alsacienne de Meubles). O čtyři roky později byla postavena druhá továrna a prodej se rozšířil i do Anglie. V roce 1992 začala firma působit i v odvětví koupelen a příslušenství.

V současnosti je Schmidt číslo 1 na francouzském trhu a číslo 5 na evropském.
Kromě kuchyní nabízí také koupelnový nábytek, stoly, židle a vestavěné skříně. Všechny výrobky Schmidt se vyznačují skvělým designem, nekompromisní kvalitou a důrazem na ergonomii. V našem studiu Vám poradíme s výběrem kuchyně, volbou vhodných materiálů dvířek, úchytek, pracovních desek a zástěn. Do Vaší nové kuchyně Vám také pomůžeme vybrat kvalitní spotřebiče značek Miele, Siemens, Bosch, Fagor, AEG, a dalších.

Proč kuchyně Schmidt

Značka Schmidt poskytuje vysokou kvalitu za cenu srovnatelnou s méně kvalitní konkurencí. Může si to dovolit díky modernějšímu výrobnímu zařízení. Díky tomu tak máte k dispozici kvalitnější produkt za nižší cenu.

Proč má Schmidt náskok

Počátkem 90. let byl zaveden zcela nový převratný systém výroby. Odborně se mu říká Jukebox a umožňuje to, co se zatím žádnému výrobci nepodařilo a to je výroba všech modelů kuchyní zároveň. S tím souvisí také důmyslný systém On-Time a On-Line.
On-Time zajišťuje dodávku dílů a materiálu k výrobě právě včas, když je potřeba. Tím se snižují náklady na skladování a koncová cena výrobku. On-Line dovoluje přenesení projektu přímo z počítače na stole návrháře do strojů ve výrobním závodě. Když vám řekneme, že vaše kuchyň nebo koupelna přijde ve 45. týdnu ve středu ve 14 hodin na sklad, tak tomu můžete věřit.

Zpracování korpusu a dvířek

Každé dvířka a každý díl korpusu prochází výrobními stroji dvakrát, aby byl každý řez bez mikroskopických odštěpků - tudy totiž v budoucnu může do materiálů vniknout voda nebo pára. Věřte, že tento postup u výrobců není běžný. Po frézovací operaci je každá hrana nalepena a zapravena nejmodernější laserovou technologií, což zajistí její vodotěsnost. Schmidt má velmi moderní nářezová centra v Evropě a je jedním z prvních, který používá při řezání některých plošných materiálů vodní paprsek.
Jeho výhodou je tzv. studený řez - zpracovávaný materiál tedy není ovlivněn tepelným působením při výrobě, minimalizace mikrotrhlin, šetrnost k životnímu prostředí, kdy při řezání nevznikají žádné nevhodné zplodiny a minimalizace ztráty materiálu při výrobě.

Náš tým